pondělí 24. srpna 2015

Nejčastější otázky při výběru snubních prstenů


Výběr snubních prstenů doprovází řada otázek, zejména ohledně zjištění správné velikosti, vlastností použitých materiálů na výrobu snubních prstenů a další. Pro snadnou orientaci při výběru vysněného prstenu jsme připravili ve spolupráci se zlatnictvím BISAKU seznam často kladených otázek (FAQ).

Kompletní sadu snubních prstenů má každé dobré zlatnictví umístěné na vlastní webové prezentaci, která je k dispozici k prohlížení v detailech a poskytne tak zákazníkovi poměrně dobrý obrázek o tom, co může v obchodě čekat. Při navštívení kamenné pobočky bývá zvykem zákazníkovi ukázat kolekci s příslušným komentářem o použitých materiálech a ceně.

Dodací lhůta, resp. doba výroby snubních prstenů trvá přibližně 5 až 6 týdnů, v závislosti na procesovaných objednávkách. U zásnubních prstenů je tato lhůta podstatně kratší, většina prstenů je skladem, na požádání je možné prsten zakoupit a obdržet už do 3 dnů. Je naprosto běžné, že se snubní prsteny vyrábí kus od kusu a není potřeba čekat na další objednávky, prsteny se nevyrábí po sériích.

Snubní prsten Allure Diamond A42
Snubní prsteny jsou baleny v luxusní krabičce s osvědčením pravosti a certifikátem k diamantu.

Nejste si jisti velikostí snubního prstenu? Osvědčenou metodou, jak zjistit správnou velikost snubního prstenu je ovinout prsteníček kusem papíru nebo změřit rovnou pomocí krejčovského metru. Odchylky nejsou důvodem k panice, zlatnictví BISAKU snubní prsteny na požádání klientů bezplatně vyměňuje, případně upraví velikost na správnou.

Snubní prsteny se vyrábí nejčastěji z 14karátového zlata, a to ve variantách bílé, červené nebo žluté zlato anebo jejich kombinace. U specielních objednávek připadá v úvahu 18karátové zlato, platina, paladium nebo stříbro. Na zvláštní přání je možné zhotovit i snubních prsten podle vlastních představ. Zájemci dokonce mohou do zlatnictví přinést vlastní zlato, které bude podrobeno analýze a hodnota tohoto zlata bude odečtena z celkové částky za snubní prsteny. Samozřejmostí pak je gravírování zdarma do vnitřní strany snubních prstenů, kdy je na výběr ze čtyř fontů.

Zásnubní prsten C27
Zásnubní prsteny jsou typické pro svůj štíhlý a přitom elegantní design.

U materiálů na výrobu snubních prstenů víří časté diskuze, zejména při rozhodování o koupi snubních prstenů s briliantem nebo zirkonem. Briliant je vybroušený diamant a nepodléhá opotřebení, bude na věky stejný takový, jak jste si ho zakoupili. Naproti tomu zirkon podléhá opotřebení, časem zmatní a pravděpodobně budou zřetelné i drobné škrábance. Rozdíl mezi briliantem a zirkonem je patrný hned na první pohled při dobrých světelných podmínkách, hra barev u briliantu je nezaměnitelná.

Mezi další diskuzní evergreen u materiálů na snubní prsteny je problematika bílého zlata. Bílé zlato není v pravém slova smyslu bílé, ve skutečnosti jde o slitinu ryzího zlata s dalšími prvky, jako je paladium nebo stříbro. Barva takové slitiny není čistě bílé, ale vykazuje stopy žluté. Pro dokonalou stříbrnou barvu se proto na snubní prsten nanáší vrstva rhodia. Tento „potah“ prstenu nijak neškodí, pouze se časem opotřebovává – změna barvy snubního prstenu proto není důvodem k panice – na prsten se nanese nová rhodiová vrstva a prsten je jako nový.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete se na něco zeptat nebo se podělit o své zkušenosti? Neváhejte a pište do komentářů!